השארת הודעה מהירה

פסטור חלב

אנו שותים אותו בכל בוקר מבלי לתת את דעתנו להליך המורכב שהוא עובר. הוא רכיב חיוני בקפה של המבוגרים או בשוקו של הילדים. בישראל צורכים האזרחים כמויות גדולות של חלב, מבלי לדעת שלפני שהוא מגיע למדפים, הוא עובר תהליך של פסטור חלב. תהליך זה חיוני לשמירה על בריאותנו, משום שהוא נועד להרוג את החיידקים המזיקים לנו.

מהו פסטור חלב

פסטור חלב – זהו מונח שאנו שומעים הרבה והוא אף נכלל בחומר הלימודי של הילדים בבית הספר. אך מה בעצם כולל תהליך זה?

  • חימום בטמפרטורה גבוהה – תהליך הפסטור הוא בעצם הרתחה של החלב לטמפרטורה של 73 מעלות צלסיוס לפחות. לאחר החליבה, מועבר החלב למכונת הפסטור. שם מרתיחים אותו במשך כ-16 דקות ולאחר מכן הוא עובר קירור עד ל-4 מעלות צלסיוס, כדי שהחיידקים ששרדו את הפסטור לא יוכלו להתפתח יותר.
  • נקרא על שם המדען – הליך הפסטור נקרא על שם הכימאי והביולוג שגילה אותו – לואי פסטר. המדען הצרפתי הבחין כי ניתן למנוע החמצה של משקאות כמו יין על ידי הרתחתם ובכך על ידי הריגת החיידקים המזיקים. תגלית זו הפכה לחיונית בעבור תעשיות החלב שהחלו להרתיח את החלב שלפני כן היה מחמיץ במהירות.
  • תהליך עיקור – בדומה לתהליך פסטור חלב, גם בזמן העיקור מחממים את החלב, אך בתהליך זה מדובר בטמפרטורה גבוהה יותר. העיקור הוא חימום מהיר של החלב לטמפרטורה שיכולה להגיע ל-149 מעלות צלסיוס.
  • מפרידים את החלב – לאחר שהחלב עובר את הפסטור הוא מוכנס למכונה מיוחדת שנועדה להפריד בין השומן לחלב הרזה. המכונה מניעה את הנוזל במהירות, וכך מצטבר השומן במרכז המכונה, ואילו החלב הרזה נזרק לצדדים. מהשומן עושים בדרך כלל מאכלי חלב כמו יוגורטים, שמנת או חמאה, ואילו החלב הרזה מיועד לשתיית קפה או לאכילת דגנים.

נ.א אספקת שירותים לרפתות – הכלים לפסטור

התמחותה של נ.א אספקת שירותים לרפתות בע"מ מספקת מכלי חלב, מערכות חימום, מכלי קירור (צ'ילרים) וכלים מתקדמים נוספים, במטרה לשפר את תנאי ייצור החלב במשק ולספק לצרכני החלב הרבים בישראל חלב איכותי ומשובח. נ.א אספקת שירותים לרפתות היא שלוחה ישירה של חברת Mueller הבינלאומית אשר מפתחת מערכות ייחודיות במטרה לשפר את תהליכי השטיפה, הקירור והאחסון של החלב.

מאמרים נוספים

קידום אתרים לעסקים קידום אתרים לעסקים