השארת הודעה מהירה

פיסטור חלב

 

פיסטור חלב הוא תהליך חיוני וחשוב המיועד להשמיד גורמים מזיקים כמו חיידקים ופטריות המצויים בחלב. הליך הפיסטור קרוי על שם הביולוג והכימאי הנודע לואי פסטר. פסטר גילה כי חיידקים מסוג מסוים גורמים להחמצה של משקאות כמו יין ובירה, וכי ניתן להשמיד אותם בתהליך חימום. תהליך הפסטור אומץ עד מהרה על ידי תעשיות החלב במטרה להאריך את חיי המדף של מוצרי החלב השונים.

דברים שכדאי לדעת על פיסטור חלב

החלב הוא אחד המרכיבים הבולטים בתזונה היום יומית שלנו. איננו מתחילים את יום העבודה שלנו ללא קפה וחלב בבוקר, וגם הילדים נהנים מאכילת דגני בוקר בחלב. החלב שאנו שותים עובר תהליך של פיסטור, ולכן כדאי לדעת עליו קצת יותר:

  • פיסטור תעשייתי – בסיום תהליך החליבה מובילים את החלב במכלים סגורים אל מכון הפיסטור. שם יעבור החלב תהליך של סינון בעודו קר, ולאחר מכן הרתחה במשך כ-15 שניות בטמפרטורה שהיא לפחות 73 מעלות צלסיוס. בשלב הבא מקררים את החלב לטמפרטורה של 4 מעלות צלסיוס ושופכים אותו אל תוך קרטוני החלב.
  • הפרדת החלב – בסיומו של תהליך פיסטור חלב עובר החלב תהליך של הפרדה. את החלב המפוסטר שופכים לתוך מכונה מיוחד הנעה במהירות, כך שבאמצעות הכוח הצנטריפוגלי מופרד השומן מהחלב עצמו. השומן מצטבר במרכז המכונה וממנו מייצרים דברי חלב שונים כמו חמאה או שמנת, ואילו את החלב הרזה שנותר מכניסים למכונה מיוחדת כדי שיוכל לעבור תהליך הומוגניזציה, כלומר האחדה במרקם החלב.
  • חלב עמיד – זהו חלב שעבר הרתחה בטמפרטורה של 135 או 149 מעלות צלסיוס בהליך של חימום מהיר במיוחד, ממטרה להאריך את חיי המדף שלו. תהליך זה נקרא עיקור.

מפסטרים חלב עם נ.א אספקת שירותים לרפתות

נ.א אספקת שירותים לרפתות בע"מ היא חברה המתמחה בכל מה שדרוש כדי לייצר חלב כגון: פיסטור חלב, מערכות חימום, צ'ילרים וכדומה. החברה מחדשת באופן מתמיד את הטכנולוגיות העומדות לרשותה, במטרה לספק ללקוח את הציוד המתקדם ביותר. נ.א אספקת שירותים לרפתות בע"מ היא למעשה נציגתה של חברת Mueller הבינלאומית, ומשמשת כשליחתה היחידה בישראל. Mueller מתמחה בייצור מכלי חלב שאותם היא משווקת גם בארץ וגם בעולם, והיא מבצעת מחקרים תמידיים כדי לשפר את איכותם של מכלי החלב.

פיסטור חלב

 

מאמרים נוספים

קידום אתרים לעסקים קידום אתרים לעסקים