השארת הודעה מהירה

מפסטרת

אחד התהליכים החשובים שעובר החלב בטרם מגיע לכוס שלנו הוא פסטור. באמצעות מפסטרת חלב עובדי המחלבה משמידים את החיידקים המזיקים, וכך מתקבל חלב נקי המותר לשתייה ולהפקת מוצרי חלב שונים. מפסטרות החלב יכולות לשמש חלק מציוד למשק, אך לעתים הן נמכרות גם לאדם הפרטי. המפסטרת מאפשר לאדם לבצע את תהליך הפסטור החיוני כל כך לצריכת מוצרי החלב.

על פסטור ומכונת מפסטרת

אלה כמה דברים חיוניים שכדאי לדעת על תהליך הפסטור:

  • פסטור על שם פסטר – תהליך הפסטור, ומכאן גם המפסטרת, נקרא על שם המדען הצרפתי לואי פסטר. לפני שהחלו ליישם את תהליך הפסטור בתעשיות החלב, הבין פסטר כי ניתן לחסל חיידקים ופטריות מזיקים במשקאות כמו בירה ויין באמצעות חימום. משם הדרך מחימום יין לחימום חלב הייתה קצרה.
  • תהליך הפסטור – בסיום תהליך החליבה מעבירים עובדי המחלבות את החלב במיכלים סגורים אל המפסטרת. בתוך המפסטרת מחממים את החלב ב-73 מעלות צלסיוס במשך כ-15 שניות, ולאחר מכן מקררים את החלב עד שמגיעים לטמפרטורה של 4 מעלות צלסיוס בקירוב. בטמפרטורה זו גם החיידקים ששרדו את פעולת המפסטרת לא יוכלו להתפתח.
  • מאפייני המפסטרת – מאפייני המפסטרת משתנים ממכונה אחת לשנייה. מפסטרת משוכללת במיוחד תכלול מאפיינים כמו מערכת קירור, אוטומציה, רשת בתחתית המפסטרת או מערכת ערבול וניידות.
  • לאחר הפסטור – לאחר שהחלב עובר את תהליך הפסטור, מתחיל תהליך ההפרדה של החלב. את החלב מעבירים במיכלים לתוך מכונה מיוחדת הנעה במהירות גבוהה. הכוח הצנטריפוגלי של המכונה מפריד בין השומן לבין החלב הרזה. בשומן משתמשים לייצור גבינות, יוגורטים או חמאה, ואילו החלב הרזה נשלח להומוגניזציה שבמהלכו הוא מקבל מרקם אחיד ומועבר בקרטונים לרשתות המזון.

המפסטרות של נ.א אספקת שירותים לרפתות

נ.א אספקת שירותים לרפתות מספקים ציוד נרחב לרפתות בארץ הכולל מפסטרת, צ'ילרים, מיכלי חימום מים ועוד. החברה עוקבת אחר הטכנולוגיה המתפתחת והמתקדם בתחום מיכלי החלב ובהתאם לכך מספקת את השירות הטוב ביותר עבור החלבנים. נ.א אספקת שירותים לרפתות היא השגרירה בישראל של חברת Mueller, החברה העולמית המספקת מיכלים לרפתות ומחלבות. החברה עמלה תמידית על מחקרים שונים שיעזרו לשפר את תנאי אחסון החלב בארץ ובשאר ארצות העולם.

מפסטרת

מאמרים נוספים

קידום אתרים לעסקים קידום אתרים לעסקים